Cheerleadersice na hodoćašću
Sara Mathew i Amber Allen

Prešle 18.000km da bi gledale “veliki” Oldham Athletic

Cheerleadersice na hodoćašću

M. Skaka

Dvije cheerleadersice iz Los Angelesa opsjednute fudbalom, Sara Mathew i Amber Allen “zaljubile” su se u Oldham Atheltic koji se takmiči u engleskoj prvoj ligi, nakon što su na odmoru upoznale nekoliko igrača ovog kluba.

Dvadesettrogodišnje ljepotice su utakmice prvo pratile putem interneta, ali im to nije bilo dovoljno, pa su odlučile da se zapte direktno na utakmicu i uživo gledaju svoje prijatelje.

Britanski tabloid The Sun koji piše o ovom poduhvatu, tvrdi da je put od 18.000km od LA do Boundary Parka u okolici Manchetera uz sve navijačke rekvizite i ostale potrebštine neophode za istinsko uživanje u utakmici djevojke koštao oko 9.000 funti, ali prema njihovim riječima, isplatilo se.

“Način na koji su nas navijači Oldhama prihvatili i primili u svoju zajednicu učinio je da se osjećamo dijelom porodice koju nikad nismo imale.”, rekla je Sara nakon utakmice u kojoj je njen tim poražen rezultatom 2:0.

Predstavnici kluba obećali su da će prostrijeti crveni tepih kada djevoke slijedeći put budu dolazile.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.