Chelsea brani 1:0 u Torinu
Velika uzbuđenja uz Heineken i mečeve Lige prvaka

Liga prvaka, osmina finala

Chelsea brani 1:0 u Torinu

Večeras se igraju prve četiri revanš utakmice osmine finala Lige prvaka u kojima će revijalni susret biti samo onaj u Minhenu s obzirom da je Bayern slavio protiv Sportinga sa čak 5:0 u prvom meču.

Najzanimljivije će biti u Torinu gdje će Chelsea pokušati odbraniti prednost opd 1:0 sa Stamforda. Izabranicima Guusa Hiddinka neće biti lako jer je Stara dama u odličnoj formi što je pokazala u gradskom derbiju protiv Torina (1:0), a igra Salihamidžića i saigrača može itekako zabrinuti «plavce».

Meč neće biti lijep za oko jer je ulog veliki, a Chelsea je majstor za opstrukciju i razbijanje igre rivala. No, šahovska partija i nadmudrivanje dvojice velikih trenera (Hiddink - Ranieri) sigurno neće izostati.

Nešto lakši zadatak, ali samo na prvi pogled, imaće Liverpool koji će na Anfieldu ugostiti madridski Real. U timu Rafe Beniteza vjerovatno neće biti Yossija Benayouna, strijelca pobjedonosnog gola iz prvog meča, ali je zato kapiten Steven Gerrard spreman za svih 90 minuta što itekako raduje domaće navijače. Real mora napasti i biće zanimljivo vidjeti mogu li Raul, Roben i ostali fudbaleri iz španske prijestonice uzvratiti Redsima istom mjerom.

Još jedan španski sastav imaće težak zadatak. Villareal je u prvom susretu nadigrao Panathinaikos, ali su atinski «zeleni» sačuvali 1:1. «Žutu podmornicu» osim 11 domaćih igrača očekuje i pakao sa tribina stadiona «Spiros Louis», ali nije isključeno da se u Atini igraju produžeci.

Parovi današnjih revanš susreta
LIVERPUL: Liverpool - Real Madrid (prvi meč 1:0), TORINO: Juventus - Chelsea (0:1), MINHEN: Bayern - Sporting (5:0), ATINA: Panathinaikos - Villareal (1:1).
Sve utakmice počinju u 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.