Chelsea daje 20 mil. funti za Modrića?

Nakon sjajne sezone

Chelsea daje 20 mil. funti za Modrića?

Edmir Škorić

Londonski Chelsea je, navodno, spreman platiti 20 miliona funti za hrvatskog reprezentativca i člana Tottenhama, Luku Modrića.

Nakon osvojenog naslova, predsjednik Chelsea, Roman Abramovič će trenera Carlo Ancelottija nagraditi sa nekoliko kvalitetnih igrača. Italijanski stručnjak bi osvježio vezni red dovođenjem Luke Modrića, playmakera londonskog Tottenhama.

Daily Star navodi kako bi se Plavci riješili Deca i Joe Colea, ukoliko uspiju dovesti nekadašnju zvijezdu zagrebačkog Dinama te svojevremeno igrača mostarskog Zrinjskog.

Trener Spursa Harry Redknapp pokušaće zadržati svog ponajboljeg igrača, pa se očekuje povećanje godišnje plate i jednogodišnje produženje ugovora. Trenutni ugovor Modrića na White Hart Laneu zadržava do 2014. godine. Podsjetimo, Modrić je ove sezone odigrao 24 utakmice u Premiershipu te postigao tri gola. Njegovim dobrim igrama su Spursi završili na četvrtom mjestu i izborili kvalifikacije za Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije