Chelsea osuđuje prijetnje smrću

Chelsea osuđuje prijetnje smrću

Nakon što je norveški sudija Tom Henning Ovrebo dobio prijetnje smrću, iz Chelsea su se oglasili saopštenjem u kojem oštro osuđuju sve prijetnje sudiji sinoćnjeg polufinala Lige prvaka.

Norvežanin je sinoć, pod jakom policijskom pratnjom, ispraćen iz Engleske, a policija je i u Oslu pod stanjem pripravnosti, nakon što je Ovrebo dobio nekoliko prijetnji smrću.

- Reagujući na medijske tvrdnje o prijetnjama smrću sudiji utakmice Chelsea - Barcelona, FC Chelsea jasno ističe da osuđuje bilo kakvu vrstu prijetnji igračima, navijačima ili fudbalskim službenicima”, stoji u saopštenju Chelsea, te se dalje navodi:

"Svi koji su na bilo koji način povezani s FC Chelseajem vrlo su razočarani događajima u srijedu. Svejedno, želimo naglasiti da dosad nismo dobili dokaz da je bilo koji navijač Chelseaja umiješan u slanje prijetećih poruka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti