Chelsea spretno i sretno prošao Fulham
Chelsea nije briljirao

Dalje idu City, Liverpool, Everton....

Chelsea spretno i sretno prošao Fulham

M. Maksimović

Manchester City, Liverpool i Chelsea su izborili plasman u narednu rundu Carling Cup. Prema očekivanju, a najviše posla od favorita je imao Chelsea. Na svom Stamford Bridgeu je Chelsea tek nakon jedanesteraca savladao Fulham 4:3.

Chelsea je bio bolja ekipa u prvom poluvremenu, ali je zahvaljujući potezima svojih igrača ušao u probleme. Prvo je Sturridge postigao gol koji je poništen zbog ofsajda, a onda je Alex na početku drugog dijela skrivio crveni karton i jedanesterac.

Alex je završio u svlačionici, a Pajtim Kasami je pogodio prečku. Sa igračem više Fulham je u par navrata opasno prijetio, ali je Ross Turnbull bio spreman. Turnbull je nakon prvog poluvremena zamijenio Petera Cecha. Na kraju je odluka pala sa bijele tačke. Schwarzer je odbranio šut Lamparda, Turnbull je nadmudrio Dembele, pa je tragičar ispao Bryan Ruiz koji je u petoj seriji pogodio prečku, a lopta se odbila par centimetara ispred gol linije.

Manchester City je bez Edina Džeke eliminisao branitelja naslova, Birmingham 2:0. Mancini se odlučio za postavu u kojoj su se našli Tevez, Balotelli, Razak i  Hargreaves. Upravo su Balotelli i Hargreaves završili posao u prvom poluvremenu. City je poveo golom Hargreaves u 17.minuti, konačnih 2:0 je postavio Balotelli sedam minuta prije odlaska na odmor.

West Bromwich je imao pobjedu u svojim rukama (Brunt 57), ali se Everton izvukao. Fellaini je u 89.minuti izjednačio, a onda je potpuni preokret kompletirao iskusni Neville u 103.minuti.

Cardiff je također prošao dalje na penale. Nakon 90 minuta dvoboja protiv Leicestera rezultat je bio 2:2. Odluka je pala tek u sedmoj seriji kada penal ne realizuje Gelson Fernandes.

Liverpool je neugodnu mini seriju od prvenstvena poraza prekinuo kod trećeplasirane ekipe Championshipa Brighton.Craig Bellamy je na asistenciju Luisa Suareza doveo goste u vodstvo. sa minimalnim vodstvom gostiju, ušlo se u završnicu utakmice, a onda Dirk Kuyt svojim golom otklanja sve dileme. Domaćini su u posljednjim trenucima preko Ashleya Barnesa stigli do konačnih 1:2.

Rezultati 3.kola:
Brighton - Liverpool 1:2
Cardiff - Leicester 7:6 (2:2)
Chelsea - Fulham 4:3 (0:0)
Everton - WBA 2:1
Manchester City - Birmingham 2:0
Southampton - Preston 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije