Chelsea u četvrtfinalu FA Cupa

Di Matteo krenuo pobjedom

Chelsea u četvrtfinalu FA Cupa

M. Maksimović
Teme:

Chelsea ipak ostaje u igri za jedan trofej ove sezone. U ponovljenoj utakmici FA Cupa, Chelsea je u gostima pobjedio Birmingham 0:2.Roberto di Matteo je tako na najbolji mogući način ''otvorio'' svoj mandat na klupi Chelseja.

Protiv Birminghama je  Di Matteo krenuo sa postavom u kojoj nije bilo Terryja, Essiena, Lamparda, Drogbe. U prvom poluvremenu je bilo prilika na obe strane. Krenulo je za goste od Mate, preko Ramiresa na jednoj Spectora i Žigića na drugoj strani.

Sve do 55.minute mreže su mirovale na St. Andrew'su, a onda su gosti za samo šest minute osigurali prolaz u četvrtfinale. Prvo je Juan Mata postigao gol za 0:1, a onda je šest minuta kasnije Raul Meireles savladao Irca Colina Doylea. u 69.minuti je Guirane N'Daw nepropisno zaustavio Fernanda Torresa u kaznenom prostoru, ali šut Juana Mate sa bijele tačke zaustavlja Doyle.

Chelsea će u četvrtfinalu opet za protivnika imati, drugoligaša, ekipu Leicestera. U ostalim susretima se sastaju Everton - Sunderland, Liverpool - Stoke, dok Bolton čeka boljeg iz druge utakmice između Stevenagea i Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.