Chelsea uzeo Community Shield
Slavlje igrača Chelsea

Na otvaranju sezone

Chelsea uzeo Community Shield

M. Maksimović

Na otvaranju nove sezone u Engleskoj, Chelsea je u utakmici Superkupa, poznatijoj kao Community Shield savladao Manchester United nakon izvođenja jedanesteraca ukupnim rezultatom 6:3. U regularnom toku nije bilo pobjednika, završilo je 2:2.

Manchester United je vrlo rano poveo, već u 10.minuti strijelac je bio Nani. I u nastavku su prvaci imali više od igre, ali je Chech u par navrata dobro intervenisao. Najbolju priliku za Chelsea je propustio Drogba. Chelsea se vraća u igru nakon šest minuta igre u nastavku, gol je postigao Carvalho.

U 71. minuti Chelsea prelazi u vodstvo golom Lamparda. Ballack je tijelom zaustavio Evru koji je ostao ležati na zemlji, mnogi su očekivali da će igrači Chelsea izbaciti loptu u aut, ali nisu.
U kontri 3:2, Lampard postiže gol. Igrači Manchestera su čini se za razlogom protestovali kod glavnog sudije Chrisa Foya.Tri minute kasnije Ferguson pravi hokejašku izmjenu, na teren šalje Owena, Scholesa, Giggsa i Fabija da Silvu. Na kraju je pogodio jer je Giggs učestvovao u akciji
kod gola Rooneya za 2:2 u prvoj minuti sudijske nadokande.


Kod izvođenja jedanesteraca, Lampard je bio uspješan. Cech je zaustavio prvo udarac Giggsa.
U drugoj seriji su zabili Carrick i Drogba, pa je u trećoj seriji Cech odbranio šut Evre. Pobjedu Chelsea je ovjerio Kalou. Chelsea je današnjom pobjedom stigao do četvrtog trofeja u Superkupu, prvog nakon tri godine. Manchester je i dalje ostao ubjedljivo ekipa sa najviše osvojenih pehara, ukupno 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.