Chelsea zapeo na Ewood Parku
El Hadji Diouf

Blackburn kroji vrh tabele

Chelsea zapeo na Ewood Parku

M. Maksimović

Manchester United i Arsenal su u 31.kolu osvojili nove bodove, a Chelsea je nakon posrtanja u Ligi prvaka zapeo ove nedelje na Ewood Parku. Manchester City je pobjedom protiv Fulhama ostao u igri za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Eliminacija iz Lige prvaka očito je ostavila traga na ekipi Chelseja koji je danas osvojio samo bod u duelu sa Blackburnom. Navijači Chelsea su očekivali laganu pobjedu koju je nagovjestio Drogba golom već u 6.minuti. Međutim pravo da promašaji budu uglavnom kažnjeni se ponovilo i u ovom susretu. Mogao je Chelsea već u prvom dijelu povećati svoju prednost, ali su neprecizni bili Anelka, Drogba i Malouda. Domaći su svoju priliku dočekali u 70. minuti kada Salgado centrira a iskusni El Hadji Diouf glavom pogađa bliži ugao gola gostiju.

Naravno, nakon primljenog gola Chelsea je pod svaku cijenu pokušao doći do  pobjede, ali nije jer su neprecizni opet bili Drogba, pa Alax, pa kapiten Terry. Nakon ovog kiksa, Chelsea ima dva boda manje od Arsenala, četiri od Manchester Uniteda, a kao neka utjeha stoji i podatak o jednoj utakmici zaostatka.
Manchester City je osvojio tri vrlo važna boda pobjedom na Craven Cottageu u borbi za četvrto mjesto koje vodi u u pretkolo Lige prvaka. S obzirom na sjajnu formu Fulhama i veliku utakmicu protiv Juventusa, mnogi su očekivali da će ''građani'' imati dosta posla u današnjem duelu.

Međutim, City je već na poluvremenu imao dva gola prednosti. Roque Santa Cruz je zabio već nakon sedam minuta a njemu se pridružio Carlos Tevez devet minuta prije odlaska na odmor. U nastavku utakmice Fulham je tražio put do izjednačenja, ali ga nije našao. Sve što su domaći napravili u ovom susretu bio je gol Danny Murphya 15 minuta prije kraja utakmice. Murphy je bio siguran izvođač penala nakon što je Gareth Barry u kaznenom prostoru igrao rukom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.