Chelseu i Romi dovoljan i bod
Frank Lampard predvodiće Chelsea protiv Cluja

„Liga prvaka“, 6. kolo

Chelseu i Romi dovoljan i bod

Fudbalska „Liga prvaka“ stigla je do zadnjeg kola u grupnoj fazi. Iako su poznati skoro svi učesnici narednog kruga, ipak postoji nekoliko dilema...

Ekipama Rome i Chelsea u Grupi A biće dovoljan i bod protiv Bordeauxa , odnosno Cluja za ostvarenje cilja. Bez šansi nisu ni Francuzi, no potrebna im je pobjeda na Olimpicu jer je malo vjerovatno očekivati da rumunski prvak iznenadi u Londonu.

U Grupi B siguran putnik je Inter, a ko će mu se pridružiti u drugom krugu u međusobnom duelu će odlučiti Panathinaikos i Anorthosis.
Čista situacija je u Grupama C i D. U Grupi C Barcelona će sa drugim timom igrati protiv ukrajinskog Šahtjora koji je učesnik Kupa UEFA na proljeće, dok će Basel i Sporting odigrati susret za prestiž. U Grupi D dalje će Liverpool i Atletico, dok se za mjesto koje ostavlja u Evropi, ali u Kupu UEFA, bore Marseille te PSV.

PAROVI
Grupa A
Chelsea - Cluj
Roma - Bordeaux

Grupa B
Panathinaikos - Anorthosis
Werder - Inter

Grupa C
Basel - Sporting
Barcelona - Šahtjor

Grupa D
PSV - Liverpool
Marseill - Atletico

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.