Cheryshev će biti primoran da završi karijeru?

Istražuje se da li je igrao dopingovan

Cheryshev će biti primoran da završi karijeru?

E. Čaušević

Ruski reprezentativac Denis Cheryshev našao se u ogromnim problemima prije dva mjeseca kada je njegov otac slučajno izjavio da je njegov sin koristio injekcije s hormonom rasta dok se oporavljao od povrede.

Njegov otac ovu izjavu dao je pred polufinalni meč Mundijala između Rusije i Hrvatske, a Cheryshev se našao u velikom skandalu. Iako su se stvari malo smirile nakon Svjetskog prvenstva čini se da problemi za ovog 27-godišnjeg fudbalera tek počinju.

Naime, ruski mediji objavili su danas da Svjetska antidopinška agencija (WADA) vodi istragu protiv igrača Valencije, te da ga očekuje žestoka kazna ukoliko se ispostavi da je kriv, te da je igrao dopingovan.

WADA je poručila da će Cheryshev biti sigurno kažnjen ukoliko se dokaže da je uzimao hormon rasta bez ljekarske dozvole. To bi mogao značiti i kraj karijere za ruskog fudbalera jer se špekuliše da će biti suspendovan na čak četiri godine ukoliko se ispostavi da je bio dopingovan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi