Chicarito: Sretan sam što ću učiti od Van Persija

Chicarito: Sretan sam što ću učiti od Van Persija

Napadač Manchester Uniteda, Javier Hernandez izjavio je kako je sretan što će sarađivati sa Robinom van Persijem te je također istakao kako će konkurencija za mjesto u napadu unaprijediti njegovu igru.

Meksikanac je rekao kako je uvijek voljan da uči od svojih saigrača, te smatra kako će Robin van Persie biti poseban podsticaj za sve u ekipi.

"Mislim da u životu nikada ne prestajete da učite bez obzira koliko godina imate. Trudim se da učim od svih mojih saigrača, ali je posebno dobro gledati napadače u akciji. Svi su mi mnogo pomogli i znam da ću mnogo naučiti od Robina zato što je on igrač svjetske klase koji može mnogo toga dati timu i može dosta toga da nas nauči".

Hernandez je također istakao kako je uvjeren da će dobiti priliku i ove sezone da Sir Alexu Fergusonu pokaže koliko zna.

"Sjajna stvar kod ovog kluba je što znate da ćete dobiti priliku jer igramo mnogo utakmica u različitim takmičenjima. To mi se dešavalo i u mlađim kategorijama dok sam odrastao. Isto to imam sad i ovdje jer nam treba velika ekipa. Ima samo 11 mjesta i morate dati sve od sebe da dobijete jedno od tih mjesta, ali je konkurencija uvijek dobra jer podiže nivo igre svakog igrača", za kraj je kazao Hernandez.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.