Chicharito: BiH je zaslužila plasman na Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA.eu

Napadač Meksika za SportSport.ba

Chicharito: BiH je zaslužila plasman na Svjetsko prvenstvo

Zmajevi će u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje počinje za deset dana odigrati svoju drugu pripremnu utakmicu u okviru američke turneje "Road to Brazil", a protivnik će našoj selekciji po treći put u historiji biti Meksiko.

Iako je trening selekcije Meksika i našeg nacionalnog tima bio u isto vrijeme, ali na dvije različite lokacije u Chicagu, koji je sve ali mali nije, uspjeli smo pokriti oba ova događaja.

Pred početak treninga Meksika na Soldier Fieldu kratko smo upitali Javier Hernández Balcázara, poznatijeg po nadimku Chicharito, šta misli o timu koji sa klupe vodi Safet Sušić.

"Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je odličan tim, čiji je plasman na Svjetsko prvenstvo bilo iznenađenje za mnoge ljude. Iskreno, mislim da su oni to zaslužili zato što imaju kvalitet, a mnogo igrača nastupa za najbolje evropske klubove. Imaju svoje odlične trenutke. Mi ćemo u ovom meču igrati na identičan način kao protiv Ekvadora jer se želimo dobro pripremiti za Mundijal", rekao nam je napadač Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.