Chicharito: Brazilac Ronaldo je moj idol

Chicharito: Brazilac Ronaldo je moj idol

Edmir Škorić

Meksički reprezentativni nogometaš Manchester Uniteda, Javier Hernandez, ističe kako je njegov idol Brazilac Ronaldo, proslavljeni napadač Barcelone, Intera, Real Madrida...

Chicharito je prava senzacija na Old Traffordu. Prošle godine došao je iz Guadalajare i u prvoj svojoj sezoni postigao je 20 golova, pomogavši tako Fergusonovom timu da osvoji 19. titulu enleskog Premiershipa. Pored toga, Crveni vragovi igrali su finale Lige prvaka.

"Gledam sve igrače, i kada vidim nešto zanimljivo pokušavam to kasnije kopirati. Moji idoli bili su mi moj otac i djed, oduvijek su bili i uvijek će biti. Pored njih, uvijek sam se divio Brazilcu Ronaldu i pokušavao sam ga imitirati. Brazil je velik, jedan od onih timova koji se uvijek gledaju", kazao je Hernandez i dodao:

"Posebno jaka bila je njihova generacija iz '98. godine u Francuskoj. Zaradili su mnogo simpatizera zbog načina na koji su igrali. Nisam uopšte bio zadovoljan kada su u finalu izgubili od Francuske".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.