Chicharito imenovan UNICEF-ovim ambasadorom

Chicharito imenovan UNICEF-ovim ambasadorom

Edmir Škorić

Napadač meksičke nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Javier Chicharito Hernandez (23) imenovan je ambasadorom Međunarodnog fonda za djecu pri Ujedinjenim narodima (UNICEF).  

"S oduševljenjem sam prihvatio poziv da postanem ambasador Unicefa. Vjerujem kako ću sada moći još više pomoći djeci u svoj zemlji," kazao je napadač Crvenih vragova na svečanosti u Ciudad de Mexicu.

 

Hernandez se tako pridružio meksičkom pjevaču i glumcu Cesaru Costi koji je postao ambasador Unicefa 2004. godine, te pjevačici Julieti Venegas koja je tu čast dobila 2009.

 

Hernandez je u svojoj domovini poznat i kao Chicharito (Graščić). Njegov otac je bivši meksički reprezentativac Javier Hernandez Gutierrez, kojem je nadimak bio El Chicaro (Grašak), a tako je prozvan zbog izrazito zelenih očiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.