Chiellini: Svi smo uz Ferraru

Igrači i trener na istom brodu

Chiellini: Svi smo uz Ferraru

E. Škorić

Defanzivac torinskog Juventusa stao je u odbranu svog trenera Ciro Ferrare, inzistirajući da momčad kolektivno mora prihvatiti odgovornost za lošu formu ove sezone.

"Svi smo s Ferrarom i svi se nalazimo na istom brodu", kazao je Giorgio Chiellini za Tuttosport.

Minimalni poraz u nedjelju na gostovanju u Veroni kod Chieva bio je još jedan u nizu, no Ciro Ferrara još uvijek je trener Stare dame. Torinezi su u posljednjih sedam utakmica imali pet poraza.

"Kritika je također normalna. Izgubili smo sedam od posljednjih deset utakmica i mislim da se to nije nikada dogodilo u povijesti Juventusa. Nastojimo dati sve od sebe, ali ne možemo izaći iz krize, ponavljamo jedne te iste greške. Pred nama je presudan tjedan, između utakmica s Romom i Kupa Italije, možemo oživiti stvari, ali isto tako mogli bi biti pokopani."

Talijanski reprezentativac pozvao je navijače da stanu uz klub te da svi zajedno pokušaju izaći iz ove rezultatske krize.

"Nadam se da navijači znaju kako smo uvijek pokazali srce."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.