Chiellini želi veću platu u Torinu

Chiellini želi veću platu u Torinu

E. Škorić

Chiellinijev menadžer Davide Lippi je kazao kako njegov klijent želi povećanje plate, odnosno platu u skladu sa klupskom zaradom.

Davide Lippi tvrdi kako je Chiellini jedan od najboljih igrača u momčadi, te da zaslužuje povišicu plate, želi li i dalje ostati u Torinu.

Chiellinijev trenutni ugovor ističe u 2013. godini i trenutno zarađuje 1.7 miliona eura godišnje. No, njegov menadžer vjeruje da bi trebao zarađivati najmanje dvostruko više.

"Giorgio Chiellini želi ostati u Juventusu, ali da to učini, potrebno je povećati njegovu platu. On bi trebao da zarađuje jednako kao jedan od najvećih igrača u klubu. Nadam se da se sve može riješiti prije Svjetskog prvenstva", kazao je Lippi za italijansku verziju Goal.com portala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.