Chiesa: Hrvatsku moramo dobiti

Chiesa: Hrvatsku moramo dobiti

Edmir Škorić

Bivši italijanski napadač Enrico Chiesa vjeruje da se Azzurri mogu plasirati u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Italijani se nalaze u grupi C, popularno nazvanoj "grupi smrti". Euro su otvorili dobro, odigravši 1:1 s aktuelnim prvacima Špancima, a sada ih očekuju utakmice s Hrvatskom i Irskom.

 

"Španija je nedvojbeno favorit, jer su najjača momčad. Za nas je najteža utakmica protiv Hrvatske. Italija apsolutno mora pobijediti, bod ne bi bio dovoljan", kazao je Chiesa, dodavši:

 

"S obzirom na veliki umor protiv Španije, moglo bi doći do nekoliko promjena u ekipi. No, ovisi o tome kako će se igrači oporaviti u ovih nekolikodana. Međutim, s obzirom kako smo igrali protiv Španije, optimista sam".

 

Chiesa je dres Italije nosio 22 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.