Chimbonda iz Tottenhama u Blackburn

Premiership

Chimbonda iz Tottenhama u Blackburn

Pascal Chimbonda je novo pojačanje Blackburn Roversa, dok je Roverse napustio Stephen Warnock, koji je potpisao ugovor s Aston Villom. Chimbonda se na početku nove sezone našao na klupi Tottenhama, pa se odlučio na promjenu sredine.

Francuski bek je karijeru počeo u Bastii, odakle je došao u Wigan za samo 500.000 funti. Odlične igre u dresu Wigana odvele su ga do Tottenhama, a jednu sezonu je igrao i na posudbi u Sunderlandu. U Blackburnu je potpisao dvogodišnji ugovor, a nije objavljeno koliko je vrijednost transfera. 

I dok Chimbonda stiže na Ewood Park, s njega odlazi Stephen Warnock, koji je s Aston Villom potpisao ugovor na 4 godine, a vrijednost transfera iznosi oko 8 miliona funti. Warnock je prije dolaska u Blackburn igrao za Liverpool, ali se nije baš naigrao zbog velike konkurencije u timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti