Chivas još bez poraza

Mexico Clausura

Chivas još bez poraza

Nakon pet kola meksičkog prvenstva na vrhu nema promjene, Chivas s maksimalnim učinkom i dalje vodi, a prate ga Pachuca i Morelia. Vrlo blizu su Queretaro i Santos Laguna.

Chivas ni nakon pet kola ne zna za poraz. Protiv Atlantea su domaći igrači za samo pet minuta rješili pitanje pobjednika. Hernandez je u 1. minuti načeo mrežu Vilara, a Alberto Medina je u 5. minuti postavio konačnih 2:0 za Chivas koji ima najbolji start u posljednjih desetak godina.

S druge strane Toluca koja je posljednjih nekoliko godina konstantno u vrhu meksičkog nogometa igra na početku nove sezone jako loše. Novi poraz su doživjeli na gostovanju kod Santos Lagune 1:0 (Oribe Peralta 72').

Morelia se ponovo zahuktala i pregazila Atlas sa 3:0 uz jedan gol Miguela Sabaha ponajboljeg napadača lige, dok je istim rezultatom, ali u gostima slavio novi klub Alena Škore Queretaro protiv Jaguaresa. San Luis i Indios su podijelili bodove odigravši 1:1.

Najveći rival Chivasa, Club America također je slavila pobjedu. Iako pogođeni nesrećom Cabanasa America je slavila protiv Cruz Azula sa 2:0 golovima Pavela Parda i Jeana Beausejoura. Aktuelni prvak Monterrey je bi bolji od Tigresa sa 2:1, dok su Pumas i Tecos odigrali 1:1.

Najbolju utakmicu kola odigrali su Puebla i Pachuca. Gosti su slavili sa 5:3. Pintos je u 25. minuti doveo Pueblu u vodstvo, minut kasnije Mendevil poravnava. U 32. minuti Damian Alvarez je donio vodstvo Pachuci, a minutu prije kraja prvog dijela Carlos Ruiz poravnava na 2:2.

Početkom nastavka Balzaretti donosi prednost Puebli, a Ulises Mendevill svojim drugim golom pola sata prije kraja poravnava na 3:3. Torres je pet minuta prije kraja utakmice donio vodstvo gostima, a u posljednjoj minuti Dario Cvitanich postavlja konačnih 5:3 za Pachucu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.