Chivas konačno slavio

Meksiko Apertura

Chivas konačno slavio

Nakon četiri kola, Meksikanci  imaju novog lidera. To je tim Morelie, koji igra odlično, i zasad su bez poraza. Ipak, ovo kolo su najviše obilježili konačni porazi Toluce i Pachuce, te napokon pobjeda najvećeg meksičkog tima Chivasa, koji je konačno obradovao svoje navijače.

Morelia igra fantastično ove sezone. Atomski napad uz čeličnu odbranu, zasad drže ovu momčad na vrhu tabele meksičke Aperture. Napadački tandem Sabah-Droquett daje golove kao na filmskoj traci, a ovaj put su mrežu Indiosa zatresli po dva puta, dok je peti gol postigao Hernandez. Konačnih 5:0 moglo je biti i ubjedljivije, ali ne treba tražiti dlaku u jajetu.

Chivas je ostvario svoju prvu ovosezonsku pobjedu, i tako konačno obradovao svoje vjerne navijače. Chivas je igrao mnogo bolje nego u prethodnim mečevima, ali navijači Chivasa od svojih ljubimaca uvijek očekuju samo spektakl, tako da nije nimalo lako zadovoljiti ukuse navijača najvećeg meksičkog kluba. Odličnu partiju pružio je Javier Hernandez, koji je s dva gola, u 14 i 44. minuti donio pobjedu Chivasu nad novajlijom u ligi Queretarom. 

Pachuca je prvi poraz ove sezone doživjela na gostovanju kod San Luisa. Domaći tim je odigrao odličnu utakmicu i sa visokih 3:0 porazio jednog od najvećih favorita za naslov prvaka. Eduardo Courdet je doveo domaći tim u vodstvo u 16. minuti, a ostatak posla obavili su Michael Orozco u 72, i Noe Vilchis u 74. minuti utakmice. 

Toluca u stopu prati Pachucu, kad jedni pobijede, pobijede i drugi, a ista je situacija kad neko izgubi, tako je bilo prošle sezone, a evo tradicija se nastavlja i u novoj sezoni. Monterrey je prošle sezone završio među osam najboljih, a ove sezone ima još bolji tim, tako da njihova pobjeda i nije neko iznenađenje. Cijelim tokom utakmice bili su bolji rival, ali gol odluke su postigli tek u 68. minuti preko Čileanca Humberta Suaza. 

Za razliku od prošle sezone kada su se okitili naslovom prvaka, UNAM Pumas ove sezone igra neprepoznatljivo. Iako su zadržali šampionsku ekipu, te njima pridodali nekoliko kvalitetnih pojačanja, Pumas jednostavno ne liči na sebe. Na tabeli su posljednji bez i jednog osvojenog boda, a ovaj put bodove je odnio sve bolji Tigres. Tigres je predvođen odličnim strijelcem Lucasom Lobosom, koji je postigao oba pogotka, bio bolji tim, dok je kod Pumasa jedina svijetla tačka bio strijelac Pablo Barreta, igrač koji je jedini zadržao prošlosezonsku formu. 

Za razliku od svojih najvećih rivala Chivasa i Azula, America se na početku prvenstvu može pohvaliti dobrom formom. Drugu ovosezonsku pobjedu ostvarili su na Azteci protiv Atlasa sa 2:1. Atlas je u prijelaznom roku potrošio najviše novca na pojačanja, ali zasad nema rezultata, tako da bi uskoro uprava kluba mogla da potraži zamjenu za Ricarda La Volpea na klupi Atlasa. Salvador Cabanas je konačno uspio zatresti mrežu nekog tima, baš kao i njegov partner  u napadu Jean Bousejour, dok je gol za Atlas postigao Ismael Fuentes. 

Santos Laguna je u možda i najboljoj utakmici kola bila bolja od Cruz Azula rezultatom 3:2. Pet prelijepih golova, te uzbudljivost do samog kraja, epitet su utakmice, a golove za Santos postigli su Quintero, Rodriguez i Luduena, dok su za Azul strijelci bili Villa i Lozano. 

Jaguares i Estudiantes Tecos su odigrali jednu vrlo nezanimljivu utakmicu u kojoj su gostujući igrači uspjeli slaviti sa 1:0 golom Josea Bariera deset minuta prije kraja utakmice. 

Puebla je u teško, ali ipak zasluženo došla do bodova protiv Atlante, jedinog tima uz Pumas koji još nema osvojen ni jedan bod. Gol vrijedan tri boda dao je Alejandro Acosta. 

Rezultati: 

Jaguares – Tecos  0:1
Monterrey – Toluca 1:0
Chivas – Queretaro 2:0
San Luis – Pachuca 3:0
UNAM Pumas – Tigres 1:2
Puebla – Atlante 1:0
Morelia – Indios 5:0
America – Atlas 2:1
Santos Laguna – Cruz Azul 3:2

Tabela: Morelia 10, Toluca i Pachuca 9, Tigres, America, Monterrey i Santos Laguna 7....Indios i Queretaro 1, Atlante i Pumas 0. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.