Chivas poražen u derbiju

Mexico Clausura

Chivas poražen u derbiju

U meksičkom prvenstvu na programu j ebilo 14. kolo u kojem je bilo nekoliko iznenađujućih rezultata. Lider na tabeli, Chivas, poražen je od Morelije, a poraženi su i Pachuca i Cruz Azul.

U derbiju kola Morelia je na Jaliscu bila bolja od vodećeg na tabeli Chivasa sa ubjedljivih 3:0. Elias Hernandez je u 28. minuti načeo mrežu Victora Hernandeza, a u drugom poluvremenu su Jorge Gastelum i Elias još jednom potvrdili pobjedu Morelije.

Kiks Chivasa nije uspio iksoristiti Monterrey koji je kući odigrao samo 1:1 protiv San Luisa i ostao poravnat s Chivasom. Dario Careno je u 66. minuti doveo Monterrey u vodstvo, a bod San Luisu donio je Blas Perez u 79. minuti.

America je upisala vrijednu pobjedu u gostima kod Jaguaresa sa 3:1, a dva pogotka postigao je Daniel Montenegro. Gostujuću pobjedu je upisala i Toluca, koja je golom Hectora Mancile u 4. minuti slavila kod Queretara. Pachuca je na svom stadionu poražena od Atlasa sa 0:2, a oba pogotka za goste postigao je Hebert Alferez. Pachuca je imala priliku poravnati u 32. minuti, ali je Dario Cvitanich promašio penal.

Francisco Palencia je golom iz penala u 79. minuti donio pobjedu UNAM Pumasu protiv Santos Lagune, dok je Indios napravio iznenađenje pobjedom u Puebli sa 2:1. Iznenađujući je i domaći poraz Cruz Azula od Atlente (0:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.