Chivas sedam od sedam

Mexico Clausura

Chivas sedam od sedam

I nakon sedmog kola meksičkog prvenstva na tabeli nema promjena. Chivas i dalje ima maksimalan učinak, a i u ovome kolu napadači su bili veoma raspoloženi.

Chivas je u Guadalajari bio bolji od Pueble sa 3:2. Iskusni Adolfo Bautista, dva puta,  i Xavier Baez jednom, do 47. minute su donijeli veliku prednost Chivasu, koju  su Hurtado i Balzaretti do kraja meča samo smanjili.

Drugoplasirani Monterrey se sve do 81. minute mučio sa Queretarom, a onda su za posljednjih osam minuta preko Neri Cardoza, Daria Carrena i Jesusa Arellana stigli do ubjedljive pobjede.

Pachuca je dva puta gubila od Jaguaresa, ali je oba puta Edgar Benitez vraćao svoj tim u igru i na kraju su isčupali remi (2:2). Morelia i Toluca su nastavili s lošim igrama odigravši bez golova, a bez golova su odigrali i Indios i Cruz Azul.

Santos Laguna je odigrao 3:3 na svom terenu protiv Tecosa, a kiks na domaćem terenu je napravila i America koja je igrala 2:2 sa Tigresom. Tigres je imao pobjedu u rukama minutu prije kraja kada je Jose Gonzalez autogolom donio bod Americi.

Golom Martina Brava dvadeset minuta prije kraja utakmice UNAM Pumas je stigao do pobjede protiv Atlantea, a San Luis je sa 3:1 bio bolji od Atlasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.