Chivu zadobio prijelom lubanje

Chivu zadobio prijelom lubanje

Edmir Škorić

Interov defanzivac Cristian Chivu zadobio je prijelom lobanje u jučerašnjem susretu Intera i Chieva u Veroni.

Rumunski reprezentativac imao je nezgodan duel s igračem Chieva Sergio Pellissierom. Chivu je u 48. minuti napustio teren, a zamijenio ga je Marco Materazzi. Potom su Rumuna odvukli u bolnicu gdje su ga poslije posjetili i suigrači. Njegov kirurg je optimista i nada se brzom oporavku.

"Poprilično smo sigurni da će se pacijent oporaviti bez problema. Prerano je reći kad će moći napustiti bolnicu. No, tu je svaka nada da će sve biti riješeno na najbolji mogući način", kazao je doktor Sergio Turazzi.

"Zadobio je prijelom lubanje i nadam seda će se moći oporaviti što prije, iako se bojim da ćemo bez njega ostati na neko vrijeme", dodao je portugalski trener Jose Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.