Fantastičan gol: Choupo-Moting pokazao da nije došao da grije klupu Lewandowskom

Obilježio večerašnji meč

Fantastičan gol: Choupo-Moting pokazao da nije došao da grije klupu Lewandowskom

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna večeras su na Allianz Areni pobijedili niželigaša Duren sa 3:0 u meču prvog kola DFB Pokala.

Bavarci su igrali na svom terenu iako su imali ulogu gosta i očekivano su došli do pobjede. Hansi Flick je drastično promijenio sastav jer nije mogao računati na igrače koji su se vratili s reprezentativnih obaveza.

Večeras su šansu dobili igrači koji nemaju toliko priliku za igru, ali i fudbaleri koji su u samom finišu pojačali njemački klub.

Među njima je i Eric Maxim Choupo-Moting koji je obilježio večerašnju utakmicu s dva gola. On je stigao kao slobodan igrač kao rezerva za Roberta Lewandowskog, ali je pokazao da mu je cilj da dobije što veću minutažu.

Iako je Lewa zacementirao svoje mjesto u prvom timu sigurno je da će mu dobro doći što će konačno imati neku konkurenciju jer je Choupo-Moting pokazao da može biti odlično pojačanje za Bavarce. Posebno se ističe njegov drugi gol na meču za konačnih 0:3.

[twitter]https://twitter.com/GabrieleDeGior8/status/1316836550135681025[/twitter]

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JJ90
Hahahaha ja teksta, serem ti se na novinarstvo
4 3
Jupp
Causevicu, Choupo ce ipak da grije klupu! Ovo sinoc sto je odigrao od prve, i bit ce jos par utakmica, kupova i slicno.. inace Lewi ne moze biti niko konkurencija, jer je sigurno najbolji napadac na svijetu.. Motingu svaka cast ali nije on za velikih utakmica, eventelno zamjena u 85toj!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije