Christian Abbiati ušao u historiju Milana

Golman sa najviše nastupa za Rossonere

Christian Abbiati ušao u historiju Milana

Christian Abbiati, golman Milana, ušao je u subotnjem duelu Serie A protiv Sampdorije u historiju kluba sa San Sira. 

Naime, u toj utakmici Abbiati je postao golman sa najvećim brojem nastupa u dresu Milanova. Bila mu je to 331. utakmica (u svim takmičenjima) u dresu Rossonera čime je prestigao Sebastiana Rossija, svog bivšeg saigrača koji je ostao na 330 nastupa. 

Abbiati je u Milan stigao iz Monze 1998. godine, a otad je povremeno odlazio na posudbe u Juventus, Torino i Atletico Madrid. Aktuelnim je ugovorom vezan do kraja ove sezone. 

Iza Abbiatija i Rossija na popisu Milanovih golmana s najvećim brojem nastupa nalaze se Nelson Dida (302), Lorenzo Buffon (300), Enrico Albertosi (233).

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.