Igrali su za njega svim srcem: Eriksen se oglasio nakon plasmana Danske u osminu finala

Veliki uspjeh nakon šokantnih dešavanja

Igrali su za njega svim srcem: Eriksen se oglasio nakon plasmana Danske u osminu finala

E. Čaušević

Reprezentacija Danske sinoć je na svom terenu pobijedila Rusiju sa 4:1 u meču posljednjeg kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Danci su napravili odličan podvig u posljednjem kolu jer su uspjeli da se plasiraju u osminu finala ovog takmičenja iako su doživjeli dva poraza u prethodnim mečevima grupne faze.

No, Danska je sinoć sa 4:1 pobijedila Rusiju, te su prošli dalje jer je Finska poražena od Belgije sa 2:0. Danska, Finska i Rusija imaju po tri boda, ali zbog najbolje gol razlike Danci su završili na drugoj poziciji.

U prethodnih desetak dana reprezentacija Danske prošla je kroz zaista teške trenutke, ali su na kraju nagrađeni na najbolji način jer su uspjeli da izbore plasman u nokaut fazu.

Jasno je da su igrači Danske doživjeli veliki šok u meču protiv Finske kada je na terenu kolabirao Christian Eriksen kojeg više nećemo gledati na Evropskom prvenstvu.

To je itekako potresno igrače ove selekcije, ali nakon što se Eriksen uspio izvući i preživjeti to im je dalo dodatnu snagu u posljednjem kolu protiv Rusije.

Nakon sinoćnjeg meča i plasmana u osminu finala Eura na Instagramu se oglasio i Eriksen koji je čestitao svojim saigračima na sjajnom uspjehu.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Podsjećamo, Danci će u osmini finala Evropskog prvenstva igrati protiv Velsa i imaju dobre šanse da se plasiraju u narednu rundu.

Utakmica između Velsa i Danske igra se 26. juna na stadionu Johan Crujiff u Amsterdamu sa počekom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi