Prvi put zaigrao za Dansku nakon srčanog udara, ušao u igru, dobio ovacije i odmah zabio gol

Eriksen se vratio

Prvi put zaigrao za Dansku nakon srčanog udara, ušao u igru, dobio ovacije i odmah zabio gol

Endin Čaušević

Nizozemska i Danska igraju trenutno prijateljski meč u Amsterdamu.

Nizozemci su odlično otvorili meč i poveli već u 16. minuti kada je Bergwijn zabio pogodak za 1:0. Ipak, samo četiri minute kasnije Vestergaard je vratio Dansku u meč i poravnao na 1:1.

Međutim, Nizozmeska je u 29. minuti ponovo povela, a ovaj put gol je postigao Ake. Domaći su desetak minuta kasnije povisili na 3:1 kada je Depay bio siguran s bijele tačke.

Početkom prvog poluvremena cijeli stadion je bio na nogama jer se u reprezentaciju Danske po prvi put nakon srčanog udara vratio Christian Eriksen. Danac je dobio sjajne ovacije cijelog stadiona u Amsterdamu.

Eriksenu je bilo dovoljno samo minutu da pokaže kakav je igrač jer je uspio da zabije pogodak i smanji rezultat na 3:2, te tako vrati Dance u ovaj meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi