Golman ispucao loptu sa svog gola, spremao se da slavi, snove mu je uništio vlastiti saigrač

Ima li trunke srama?

Golman ispucao loptu sa svog gola, spremao se da slavi, snove mu je uništio vlastiti saigrač

A. Čaušević

Fudbal je kolektivna igra, ali u svakom kolektivu ima sebičnih ljudi što se na najbolji način vidjelo na utakmici Copa Libertadores.

Pomalo nevjerovatna scena desila se na susuretu Copa Libertadoresa između bolivijskog tima Independiente Petrolero i Deportiva Tachire, najpopularnijeg kluba u Venecueli.

Golman Tachier je u finišu prvog poluvrmena ispucao loptu sa svog gola, lopta je odskočila nekoliko puta te je prevarila sve igrače.

Bila je na nekoliko milimetara od ulaska u gol i Christoper Varela je počeo da se raduje što bi postigao pogodak sa udaljenosti od 80 metara. Nešto o čemu je sanjao cijelu karijeru.

I baš kada je lopta trebala da uđe gol ukazao se Varelin saigrač koji je ukrao snove 23-godišnjem čuvaru mreže.

Svima na stadionu je bilo jasno da lopta ulazi u gol, ali se ukazao Anthony Uribe koji je zaista bespotrebno dodirnuo loptu i zakucao je u mrežu. Bio je to veoma sebičan potez.

Na kraju je i sudija morao potvrdii da je Uribe bio taj koji je zatresao mrežu, a ne golman Varela.

Inače, Tachira je na kraju meč dobila rezultatom 2:1 te se probila na drugo mjesto u grupi iza vodećeg Palmeirasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi