S 13 godina debitovao za seniore, srušio rekord star 42 godine i upisao asistenciju

Dan koji će zauvijek pamtiti

S 13 godina debitovao za seniore, srušio rekord star 42 godine i upisao asistenciju

E. Ganibegović

Sjajna priča stiže nam s Otoka.

Christopher Atherton postao je najmlađi britanski nogometaš koji je zaigrao za seniorsku momčad u utorak kada je ušao u igru tijekom utakmice Liga kupa Sjeverne Irske.

Menadžer Glenavona, prvoligaša Sjeverne Irske, uveo je Athertona u igru u drugom poluvremenu utakmice dobivene rezultatom 6:0 protiv tima po imenu Dollingstown.

Christopher Atherton, star 13 godina i 329 dana, ovom je prilikom srušio dosadašnji rekord  koji je 42 godine držao Irac Eamon Collins, koji je za Blackpool debitovao 1980. godine sa 14 godina i 323 dana.

"On ovo može vidjeti kao nagradu za svoj angažman u treninzima", rekao je za Daily Mail Gary Hamilton, trener sjevernoirskog kluba.

"Počeli smo ga dovoditi na treninge prve momčadi prošle godine i vrlo se dobro prilagodio", istakao je Hamilton u izjavi nakon utakmice.

Athertonov prethodnik u analima britanskog fudbala, Eamon Collins, imao je skromnu karijeru, s tri utakmice za Irsku do 21 godine kao najveće postignuće.

Christopher Atherton iskoristio je priliku i upisao asistenciju u svojoj prvoj utakmici, objavio je Glenavon na svom službenom Twitteru.

"Njegov prvi dodir večeras bila je asistencija. Kakav nevjerovatan debi!", objavili su administratori Twitter profila sjevernoirskog tima. 

Top Komentari

Realno01
Dijete sa 13 godina protiv Seniora koji mozda imaju 25 do 30 god i vise. Dijete staviti sa igra profesionalni fudbal sa starijim je besmisleno
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi