Chygrynskiy se vratio u Šahtar

Nakon sto se nije uklopio u Barci

Chygrynskiy se vratio u Šahtar

Dmytro Chygrynskiy, nakon što se nije uspio uklopiti u ekipu Barcelone, vratio se u svoj bivši klub Šahtar iz Donjecka za 15 miliona eura.

U ovom transferu kao pobjednici izlaze Šahtar koji je zaradio deset miliona eura i Chygrynskiy koji se vraća u svoj bivši klub sa dva osvojena trofeja. Sa Barcom je prošle sezone osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo i špansku Primeru.

''Povratak Chygrynskiyog smatram velikim transferom. Trebate znati da mi nismo nikada ni željeli da on ode, pa čak ni za onih 25 miliona eura, ali smo nakon dugih razgovora i puno razmišljanja pristali prodati ga'', rekao je predsjednik Šahtara, Rinat Ahmetov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.