Cicero na posudbi u Wolfsburgu

Još jedan igrač Herthe postao "vuk"

Cicero na posudbi u Wolfsburgu

Edmir Škorić

Nakon što je Arne Friedrich Herthu zamijenio Wolfsburgom, isto je uradio i brazilski veznjak Cicero, koji će narednu sezonu provesti na posudbi u gradu automobila.

Cicero Santos član je brazilskog Tombensea, a od 2008. godine igrao je na posudbi u Herthi. Kako je berlinska momčad prošle sezone ispala iz Bundeslige, 25-godišnji igrač sredine terena će karijeru nastaviti u Wolfsburgu, također kao posuđeni igrač.

"Cicero je fleksibilan igrač. Dobro je što je dvije godine proveo u Berlinu i odlično govori njemački jezik, pa stoga neće imati većih problema prilikom adaptacije", kazao je izvršni direktor Wolfsburga, Dieter Hoeness.

Pridošlicu u klub pohvalio je i trener Steve McClaren.

"Cicero može igrati na različitim pozicijama u veznom redu, također je koristan u defanzivi, ima sposobnost za postizanje pogodaka".

"Sretan sam što sam došao u Wolfsburg i želim pomoći ekipi. Potpisao sam ugovor sa odličnim klubom, koji je nedavno postao prvak Njemačke. Upoznat sam sa ljudima i stadionom, nakon što sam igrao za Herthu. Sada ću se fokusirati na pripreme, kako bih bio potpuno spreman do prvenstva", kazao je Cicero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.