Čile bolji od Meksika, remi Perua i Urugvaja

Copa America

Čile bolji od Meksika, remi Perua i Urugvaja

Adnan Beganović

U okviru 1. kola Grupe C Copa Americe fudbaleri Čilea savladali su Meksiko (2:1), dok su Urugvaj i Peru podijelili bodove (1:1).

U San Juanu je takmica počela loše po Urugvaj.Igrala se 23 minuta kada su Urugvajci izgubili loptu na nekih 20 - tak metara od gola Perua, a onda uslijedilo sjajno dodavanje Michaela Guevare.Guevera je dugom loptom pronašao Paola Guerrera koji je vješto pobjegao Luganu i Victorinu,Fernando Musler ga je pokušao zaustaviti ali Peru je poveo 1:0.

Nakon primljenog gola Urugvaj je krenuo stezati obruč pred golom Raúla Fernándeza koji je kapitulirao u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.Nicolas Lodeiro je proigrao Luisa Suareza koji pogađa za 1:1.U drugom dijelu je Urugvaj imao više od igre, a najbolju priliku za promjenu rezultat je imao Diego Forlan, međutim ostalo je 1:1.

Meksiko je na Copu stigao sa podmlađenom selekcijom koja je protiv Čilea ostavila vrlo dobar dojam.U 40.minuti Nestor Araujo glavom postiže gol za vodstvo Meksika.Čile je u nastavku ipak iskreirao preokret. U 66.minuti je rezervista Paredes izjednačio na 1:1, a 18 minuta prije kraja Vidal odlično reaguje nakon kornera za 2:1U finišu utakmice priliku je za 2:2 imao Pachecho ali je njegov pokušaj zaustavio golman Bravo.

Grupa C:
Urugvaj - Peru 1:1
Čile - Meksiko 2:1




rn


rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti