Čile i Urugvaj u četvrtfinalu
Pereira slavi pobjedonosni pogodak

Copa America - grupa C

Čile i Urugvaj u četvrtfinalu

Edmir Škorić

U noći sa utorka na srijedu odigrane su dvije utakmice posljednjeg kola grupe C. Minimalnim pobjedama nad Peruom, odnosno Meksikom dalje su se plasirali Čile i Urugvaj.

Čile je prvu poziciju osigurao teškim trijumfom nad Peruom. Pobjedonosni pogodak Čileanaca stigao je u drugoj minuti sudijske nadoknade, kada je Andrea Carrillo zatresao vlastitu mrežu.

Sada Čile definitivno ne može igrati protiv Argentine u četvrtfinalu, ali postoji mogućnost da igraju protiv Brazila.

Identičnim rezultatom, 1:0, Urugvaj je savladao Meksiko. Alvaro Pereira je iskoristio odbijanac nakon Forlanovog udarca i u 15. minuti postavio konačan rezultat. Urugvajci će  se za polufinale boriti s domaćinom Argentinom.

Četvrtfinalni susreti igraju se 16. i 16. jula.

Grupa C:

Čile - Peru 1:0 (Carrillo 90 - autogol)
Urugvaj - Meksiko 1:0 (Pereira 15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.