Čileanci do dobrog rezultata pred revanš

Copa Sudamericana

Čileanci do dobrog rezultata pred revanš

Sinoć je odigrana prva utakmica polufinala Copa Sudamericane, a koplja su ukrstile ekipe brazilskog Vasca i čileanskog Universidad de Chilea.

Susret je završen bez pobjednika, a gosti su došli do dobrog rezultata pred revanš susret u Čileu. Konačan rezultat glasio je 1:1. Prvo su domaći u 34. minuti preko Bernarda došli u vodstvo. Sjajno je Brazilac prihvatio jednu dugu loptu na prsa i iz prve 'raspalio' za veliko slavlje domaćih.

Vasco je imao dominaciju tokom cijelog susreta, ali je u posljednjih 10 minuta postavljen konačni rezultat. Osvaldo Gonzales u 80. minuti pogađa za 1:1, nakon odličnog centaršuta Marcela Diaza. 

Ovaj rezultat više odgovara gostima, a revanš susret se igra za sedam dana u Čileu. Drugi polufinalni susret se igra u noći sa četvrtka na petak, a sastaju se ekvadorski LDU Quito i argentinski Velez Sarsfield. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.