Čileanski selektor odstranio veselu družinu

Čileanski selektor odstranio veselu družinu

Edmir Škorić
Teme:

Čileanski selektor Claudio Borghi otpustio je pet reprezentativaca koji su se u hotelu pojavili u alkoholiziranom stanju.

Njih petorica stigli su u hotel sa 45 minuta zakašnjenja i u stanju kakvom profesionalni nogometaši ne bi smjeli biti. Ljutiti selektor je veselu družinu odmah poslao natrag u klubove, a pozive će uputiti igračima iz domaćeg prvenstva.

Osim Juventusovog nogometaša Artura Vidala, tu su bili još i Jean Beausejour (Birmingham), Carlos Carmona (Atalanta), Jorge Valdivia (Palmeiras) i Gonzalo Jara (WBA).

"Povrijedilo me njihovo ponašanje. Ne računam na njih za predstojeće dvije utakmice", rekao je Borghi.

Pred Čileom su kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu protiv Urugvaja i Paragvaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.