Čim završi sa slavljem, odlazi na potpis ugovora sa novim klubom

Ćaleta-Car prodan iz Salzburga

Čim završi sa slavljem, odlazi na potpis ugovora sa novim klubom

U Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj trenutno traje veliko slavlje srebrene medalje osvojene na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali jedan član Vatrenih ima dvostruki razlog za slavlje.

Riječ o Duji Ćaleti-Caru, mladom 21-godišnjem stoperu koji nakon završetka slavlja putuje u Francusku na potpis ugovora sa Marseilleom.

Ovaj fudbaler je već ranije dogovorio svoj prelazak u redove francuskog velikana, koji će ga prvaku Austrije platiti 17 miliona eura.

Iako je Ćaleta-Car na Svjetskom prvenstvu odigrao samo jednu utakmicu, Marseille ga je zapazio još ranije pa se samo čekalo okončanje Mundijala da se transfer i realizuje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prema pisanju L'Equipea, Ćaleta-Car će u srijedu potpisati za Marseille koji je pobijedio Sevillu i Lazio u borbi za ovog defanzivca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi