Čime je Sarri fascinirao Chiellinija?

Kapiten govorio o novom treneru

Čime je Sarri fascinirao Chiellinija?

Kapiten Juventusa Giorgio Chiellini priznao je da mu se sviđa način rada novog trenera Maurizija Sarrija.

Nakon što je ljetos postalo jasno da će Max Allegri napustiti torinski klub, mnoštvo trenera je bilo u igri da ga naslijedi, a izbor je na kraju pao na Maurizija Sarija koji je prethodno vodio Chelsea.

Iako su mnogi smatrali kako su Bianconeri mogli naći i bolje rješenje, defanzivac i ujedno kapiten kluba Giorgio Chiellini fasciniran je radom Sarrija, posebno perfekcijom kojoj teži.

"Ono što me je posebno fasciniralo jeste njegova temeljitost u pristupu, u svemu što radi. Uvijek traži perfekciju i mislim da mi je to za sada najjači utisak", kazao je Chiellini za Juventus TV.

Juventus i u narednu sezonu ulazi s visokim ambicijama. Tokom priprema Stara dama je gubila od Tottenhama i Atletica, ali je na penale pobijedila Inter.

"Pripreme još traju, trener ima svoje zahtjeve i trudimo se da upijemo što više do početka sezone. Potrebno nam je malo vremena, ipak tu ima i novih igrača. Do početka sezone ćemo odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, a onda se moramo uozbiljiti i ubaciti u veću brzinu", poručio je 35-godišnji stoper.

Novu sezonu Juventus će, podsjetimo, otvoriti gostovanjem kod Parme.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi