Sarajevo u nedjelju gostuje kod Mladosti

Cimirot: Imperativ pobjede postoji, ali ne i pritisak

Gojko Cimirot, veznjak Sarajeva, tvrdi da ne postoji pritisak iako su svi na Koševu svjesni da je pobjeda veliki imperativ pred gostovanje Mladosti u Bijeljini.

Sarajevu je neophodna pobjeda u gostima kod Mladosti u nedjelju. Bordo tim mora da se iskupi za loše otvaranje proljetnog dijela Premijer lige BiH, gdje su osvojili samo bod u dvije utakmice.

"Naravno da ne postoji pritisak to što moramo pobijediti. Igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje, stvaramo dosta šansi, ali prati nas nedostatak sreće. Imperativ u Bijeljini je pobjeda i idemo po tri boda", rekao je Cimirot za SportSport.ba, dodavši:

"Većina bosanskohercegovačkih terena je loša, ne samo u Bijeljini, ali moramo se navikavati na takve uslove".

Mladom bh. reprezentativcu definitivno je veliki plus što ima priliku da igra uz igrače kao što su Jajalo i Stojčev.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Uz Jajala mogu puno napredovati. On i Stojčev su fantastični igrači", ističe Cimirot, te na kraju dodaje kako je derbi vratio vjeru u bh. fudbal.

"Ta utakmica je vratila vjeru u bh. fudbal. Fantastična utakmica, fantastičan ambijent, bilo je dosta šansi... Nadamo se prolazu dalje iako nas čeka jako teška utakmica".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.