Debitant u gradskim derbijima

Cimirot: Utakmica je bila teška za obje ekipe

Za Gojka Cimirota mladog reprezentativca BiH u redovima Sarajeva 102. derbi bio je njegov debitantski u susretima Sarajeva i Željezničara.

„Bila je veoma teška utakmica i za jedne, i za druge. U prvom poluvremenu je Željezničar bio bolji, dok smo se mi na poluvremenu složili u svlačionici i igrali smo bolje u drugom poluvremenu ali nas sreća nije ispratila“, kazao je mladi fudbaler Sarajeva.

U prvom poluvremenu fudbaleri Željezničara pokazali su svoju dobru ofanzivnu stranu, dok smo u drugom poluvremenu mi bili mnogo bolji nakon što smo se uvjerili u greške iz prvih 45 minuta“,istakao je Cimirot, te se osvrnuo na sjajnu atmosferu u gradskom derbiju:

„Ovo je meni prvi gradski derbi. Atmosfera je bila zaista fantastična, te i u nastavku sezone očekujem sjajnu podršku naših navijača“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo već u narednom kolu očekuje gostovanje u Bijeljini.

„Sada nam je potreban odmor, a Radnik ima nekoliko uzastopnih poraza, tako da će to biti jedno teško gostovanje, ipak pobjeda je imperativ“, istakao je na kraju Gojko Cimirot.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.