Činjenice koje niste znali o popularnom "Predatoru"

Zanimljivi podaci o Renatu Sanchesu

Činjenice koje niste znali o popularnom "Predatoru"

D. Vejo

Renato Sanches svojim partijama u dresu Portugala bez daha ostavlja sve prisutne ne tribinama. 

Zvijezda u usponu koja sa svega 18 godina igra na profesionalnom nivou kao mnoga velika imena čija je kopačka kročila na tekuće prvenstvo u Francuskoj. Međutim, postoji nekoliko zanimljivih činjenica koje ovo portugalsko čudo od djeteta nosi sa sobom.

Naime, sa svega devet godina Benfika ga je kupila za 750 eura i 25 lopti od jednog lokalnog kluba u Lisabonu koji i nije bio dobrostojeći.

Zatim, za mladi tim Benfike debitovao je 2014. godine da bi svega dvije godine kasnije pozvan u A tim Orlova, s kojima osvaja prvenstvo i liga Kup.

Danas sa svojih 18 godina, član je Bayerna iz Minhena gdje je prešao iz Benfike za 35 miliona eura i jedan je od najboljih aktera kako Portugalske reprezentacije tako i cijelog prvenstva u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi