Ćirin sin Aračićev menadžer!
Aračića je u Turskoj tješio Blažević junior

Trenutak istine

Ćirin sin Aračićev menadžer!

„Sine moj, samo me ti možeš spasiti. Potreban mi je stoper za Belgiju i ti si rješenje mojih problema“, poručio je nedavno Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine stoperu Hajduka, izvjesnom Anti Aračiću, koji nije ni u najužim kombinacijama Ante Miše, trenera Splićana.

Međutim, to što popularni „bili“ imaju mnogo boljih riješenja na stoperskim pozicijama od igrača koji je u dosadašnjoj desetogodišnjoj profesionalnoj karijeri (prema podacima Wikipedije) upisao slovom i brojem 25(!?) nastupa, nije smetalo Blaževiću da ga promoviše u spasitelja nacije i to nakon što ga je gledao na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u malom fudbalu!

Istina, Blažević ga je gledao na malom fudbalu, ali je već odavno u glavi imao Aračićev CV-i, te je samo čekao pogodnu priliku da ga promoviše u spasitelja nacije.

Pozadina spone između Moroslava Ćire Blaževića i Ante Aračića je Miroslav Blažević junior. Naime, Ćirin sin je menadžer potencijalnog A reprezentativca BiH, čemu svjedoči i današnje pisanje zagrebačkih Sportskih novisti. Najtiražniji dnevni sportski časopis u Hrvatskoj u današnjem izdanju, na drugoj strani u izvještaju sa priprema Hajduka u Turskoj dokumentovao je ovu informaciju tekstom i slikom.

U štivu pod naslovom „Blažević junior savjetuje pulene“ piše da je Ćirin sin obavio razgovore sa dvojicom igrača Hajduka o „čijoj karijeri skrbi u ulozi menadžera“. Dalje se u tekstu navodi:

„Ante Aračić i Mario Brkljača dva su igrača Hajduka koji se trenutačno nalaze izvan „kvote 18“, a najbolje savjete kako se ponašati u takvoj situaciji pružio im je njihov menadžer.“

Podsjetimo, Aračić još uvijek nema ni bh. pasoš, ali ne bi čudilo da do okupljanja pred „mečeve istine“ kontra Belgije i ova „sitnica“ bude riješena, te da Aračića vidimo na okupljanju našeg nacionalnog tima. I to u dresovima u kojima bi trebali nastupati Safet Nadarević, koji briljira u Turskoj, te Saša Papac kojeg u Glasgowu nakon remija sa Milanom (2:2) u kojem je postigao gol nazivaju herojem! A, kod nas, po Ćirinim porodičnim notama, „heroj je Aračić“!? 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti