Ćirini Kinezi prepustili lidersku poziciju

Kineska Super liga, 13. kolo

Ćirini Kinezi prepustili lidersku poziciju

E. Škorić

Danas su odigrani susreti 13. kola kineske Super lige, a Shanghai Shenhua, kojeg sa klupe vodi bivši bh. selektor Miroslav Blažević, remizirao je na svom terenu protiv Henan Construction (3:3), te tako izgubio vodeću poziciju.

Ćirine izabranike je danas osvojeni bod "srušio" s vrha tabele, obzirom da je Shanghaijev kiks iskoristila ekipa Liaoninga, koja je rezultatom 2:1 na svom terenu savladala Jiangsu, te tako zauzela prvu poziciju.

Golovima Vicentea, Shanghai je nakon nepunih 20 minuta imao dva gola prednosti, ali su gosti preko Lua i Olisadebea poravnali rezultat u nastavku. Barahona je u 65. minuti vratio "ćirokinezima" prednost, a Yang par minuta kasnije postavio konačnih 3:3.

Shangai sada gostuje Qingdao Jonoonu, a onda slijede tri domaće utakmice.

Super liga Kine, 13. kolo:
Changsha - Qingdao 0:2
Dalian Shide - Beijing Guoan 3:0
Liaoning - Jiangsu 2:1
Chongqing - Shenzhen 0:2
Shandong - Nanchang 1:0
Tianjin Teda - Changchun 1:2
Shanghai - Henan 3:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti