Ćiro: Begović dolazi na naredno okupljanje
Hvalio ga Niko Kranjčar: Asmir Begović

BiH dobiva novog golmana

Ćiro: Begović dolazi na naredno okupljanje

Golman engleskog premijerligaša Portsmoutha, Trebinjac Asmir Begović, pojaviće se na narednom okupljanju fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je za SportSport.ba selektor bh. nacionalnog tima Miroslav Blažević. Nakon što se njegovo ime pojavilo na spisku fudbalske A reprezentacije Kanade za predstojeći Golden kup, postojala je šansa da Begović bude zauvijek izgubljen za bh. državni tim. Međutim, na svu sreću, do toga neće doći.

„Pričao sam sa Asmirom i rekao mu da ga želim vidjeti na golu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Rekao mi je da mu je potrebno neko vrijeme da razmisli, te me nazvao nekon dan, dva i kazao kako će biti ponosan što će nositi nacionalni dres reprezentacije BiH tako da ga očekujem da se pojavi na narednom okupljanju reprezentacije“, rekao je Ćiro za SportSport.ba.

„Asmira još uvijek nisam gledao uživo na djelu, ali sam dobio provjerene informacije od mlađeg Kranjčara (Niko op.a.), koji mi je rekao da se radi o vrhunskom golmanu“, dodao je Ćiro.

Osim Begovića, novim pravilom FIFA-e otvorila se mogućnost i još nekim mladim fudbalerima da obuku dres A reprezentacije, iako su nastupali za mlađe selekcije drugih država.

„Pratim sve potencijalne kandidate i ima tu zaista zanimljivih igrača, ali za sada samo je Begović pozvan u A tim, a za ostale ćemo još vidjeti“, zaključio je selektor fudbalske reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.