Ćiro Blažević lovi Iliju Sivonjića
Sivonjić bi ubrzo mogao obući dresu našeg nacionalnog tima

Bh. selektor snimio napadača Dinama

Ćiro Blažević lovi Iliju Sivonjića

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u skoroj budućnosti mogla bi dobiti još jedno pojačanje na poziciji napadača. Prema pisanju hrvatskih medija selektor Miroslav Ćiro Blažević „bacio je oko“ na Dinamovog igrača Iliju Sivonjića, koji je ove zime iz Intera stigao na Maksimir.

Sivonjić je rođen 13. januara 1987. godine u Zubovićima (Jajce), a priliku u plavom dresu dobio je dolaskom Krune Jurčića na klupu modrih. On je to iskoristio na najbolji mogući način, te već nakon tri nastupa zacementirao svoju poziciju u vrhu napada.

Potencijalni A reprezentativac BiH u Dinamo je stigao iz zaprećiškog Intera za koji je u prvom dijelu sezone zabio osam golova. Ukupno, u Prvoj HNL odigrao je 88 utakmica i postigao 21 gol.

„On će biti najznačajnije Dinamovo pojačanje, a vrlo brzo i reprezentativac BiH. Da, Ilija će biti na mome popisu, na njega ozbiljno računam“, izjavio je Ćiro za hrvatske medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.