Ćiro: Čolaković me obmanuo!
Miroslav Ćiro Blažević razočarao se u Predsjedništvo Saveza

«Puklo» između selektora i potpredsjednika

Ćiro: Čolaković me obmanuo!

«Sulejman Čolaković, potpredsjednik NS/FS BiH me obmanuo i iznevjerio. Toliko sam razočaran da ne znam kako ću sarađivati sa njim. Definitivno je izgubio moje povjerenje», rekao je Miroslav - Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, a piše večeras portal «Nezavisnih novina».
Blažević je objasnio razloge zbog kojih je u najmanju ruku ogorčen na postupke potpredsjednika Saveza, koji bi u martu mjesecu trebalo da preuzme funkciju prvog čovjeka našeg fudbala.

"Uoči sjednice Izvršnog odbora pitao sam svu trojicu članova Predsjedništva kakav je njihov stav po pitanju izbora generalnog sekretara. Odgovorili su mi da su jednoglasni i jedinstveni. Međutim, kasnije se ispostavilo da me Čolaković obmanuo. Ne mogu da vjerujem da se može služiti i takvim stvarima. Nakon toga čak je u pojedinim medijima komentirao kako se ja ne mogu miješati u izbor generalnog sekretara. Pa gdje to ima? Kada sam njega i naš nogomet spasavao od totalnog kraha tada mu nije smetalo što se miješam", istakao je Blažević, dodavši:

Ne zna da li će sarađivati sa Čolakovićem

"Ne znam kako ću uopšte sarađivati sa njim kada preuzme funkciju predsjednika Saveza. Toliko sam razočaran i ozbiljno razmišljam da mu ponudim da pronađe novog selektora kada postane predsjednik."

Blažević ističe kako ga brine nejedinstvo koje vlada u našoj fudbalskoj vladi.

"Nije mi jasno kako se ne mogu usaglasiti oko pojedinih stvari. Zašto nam stranci moraju nametati rješenja? Moram istaći da me to jako brine. Potrebno nam je jedinstvo ako želimo napraviti dobar rezultat. Igrači na terenu pokazuju da to mogu, a ako ne budu praćeni od administracije crno nam se piše", istakao je Blažević.

Zašto ne traže protivnika za februar 

Popularni Ćiro rekao je i kako trenutno traži protivnika sa kojim bi naš nacionalni timu u FIFA terminu u februaru igrao prijateljsku utakmicu.

"Koliko je 'ozbiljan' Čolaković pokazuje činjenica da još nemamo protivnika za februar. Zašto o tome nije ranije mislio, a ne da komentariše šta trebam da radim ja", naglasio je Blažević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti