Ćiro: Gdje ćeš veći motiv od ovoga?
Miroslav Blažević

Utakmica u Talinu samo što nije počela

Ćiro: Gdje ćeš veći motiv od ovoga?

Do odlučujuće utakmice u Talinu između Estonije i Bosne i Hercegovine ostalo je još samo nekoliko sati. Atmosfera ovdje u Talinu polako se usijava, kako među navijačima, tako i među Zmajevima.

Po ulicama Talina može se vidjeti veliki broj navijača Bosne i Hercegovine, a prema nekim procjenama Zmajevi će večeras na tribinama stadiona Le Coch Arena imati podršku od nekoliko hiljada navijača iz svih dijelova Evrope.

"Došli smo iz Norveške jutros. U kontaktu smo sa drugim navijačima koji su u ova dva dana stigli iz BiH, Danske, Norveške, Švedske, Njemačke... Očekujemo da će nas večeras na tribinama biti oko 3.000", kaže nam član navijačke grupe BH Fanaticos iz Norveške, kojeg smo sreli u starom dijelu Talina.

Selektor fudbalske reprezentacije BiH izašao je iz hotela gdje je smještena bh. ekspedicija, kako bi se pozdravio i slikao sa navijačima, ali i političarima. U Estoniju su, između ostalih, stigli i premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović, nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Adnan Terzić i profesor Hasan Muratović, koji su sa selektorom razgovarali o večerašnjoj utakmici. Sve je u znaku ovog susreta.

Ćiro je djelovao prilično sretno.

"Sine moj, motiva imamo, toga nam nikad nije nedostajalo. Pa gdje ćeš veći motiv od činjenice da možes silno obradovati cjelokupnu naciju? Večeras idemo donijeti kući tri boda i to je naša sveta misija u ovom trenutku", rekao je Ćiro za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.