Ćiro: Interesuje me samo pobjeda
Naši reprezentativci po dolasku u hotel Novotel

SportSport.ba u Cannesu sa našim A timom

Ćiro: Interesuje me samo pobjeda

Fudbalska A reprezentacija BiH nakon nešto više od dva i pol sata leta čarter letom na relaciji Sarajevo – Nica, u prijepodnevnim satima stigla je u Cannes, gdje će sutra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Omana.   

Ugodan let po sunčanom vremenu, prošao je još bržu, uz druženje sa selektorom Miroslavom Ćirom Blaževićem, koji od svojih izabranika u meča sa Omanom očekuje trijumf.

„Moramo pobijediti! Zbog samopuzdanja, ali i dodatnih bodova za napredak na FIFA rang listi. Želim da budemo u vrhu, među deset najboljih ekipa na svijetu. Stoga, protim Omana nećemo kalkulisati i jurišaćemo na pobjedu, jer me samo trijumf intersuje“, rekao je Blažević, u trenutku kada smo letjali iznad Splita.

Specijalni Ćirin gost u Cannesu je Vlatko Glavaš, nekadašnji pomoćnik bivšeg selektora Blaža Sliškovića. Glavaš je veći dio vremena u avionu proveo u društvu sa Emirom Spahićem, kapitenom našeg nacionalnog tima.

„Prisjetilo smo se vremena kada sam zajedno bili u reprezentaciji. Presretan sam zbog odličnih rezultatan našeg nacionalnog tima, za koje su zaslužni igrači, ali i selektor Blažević. Ćiro je napravio čudo i vjerujem da sa ovakvim pristupom možemo i do Svjetskog prvenstva“, naglasio je Glavaš.

Raspoložen je bio i Muhidin Raščić, koji je sjedio u društvu novinara i Salema Prolića. Član Izvršnog odbora N/FS BiH iz Goražda primao je čestitke za plasman njegovog tima u Prvu ligu Federacije BiH, a u jednom trenutku, poručio je kako ima apetitat da postane predsjednik Saveza. Slučajno ili ne, Raščić uživa Ćirinu podršku!

Bh. reprezentativci nakon ručka imali su odmor, a od 18 sati odradiće trening, koji će biti i jedini uoči sutrašnje utakmice (17 sati).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.