Ćiro: Navijači nas neće iznevjeriti
Miroslav Blažević

Selektor BiH se nada

Ćiro: Navijači nas neće iznevjeriti

Selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslava Blaževića jučer je obradovala vijest da će Sejad Salihović biti spreman za susrete sa Estonijom i Španijom, ali Ćiro zato ima i drugih briga.

UEFA i FIFA izričito su najavile da će svaki, pa i najmanji incident sa tribina među navijačima biti drastično kažnjen. U prenesenom značenju, svaka petarda ili baklja u Talinu i Bilinom polju mogla bi značiti isključivanje BiH iz kvalifikacija ili oduzimanjem bodova, što bi automatski značilo i kraj svih nadanja o baražu.

"Obavio sam razgovore sa predstavnicima naših navijača i dobio sam njihova uvjerenja da neće biti nikakvih incidenata. Ja sam uvjeren da će sve proći u najboljem redu, te da nećemo ispaštati", kaže Ćiro.

Ohrabrujuće djeluju i informacije da Ćiro, sem Salihovića, može računati i na Kenana Hasagića, pogotovo što u Talinu neće biti Nemanje Supića, zbog žutih kartona. Osim prvog golmana Zmajeva, Blaževiću je na okupljanje stigao i pouzdani desni bek Džemal Berberović, koji se oporavio od teške povrede i najvjerovatnije će biti u kombinacijama za susrete kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.