Ćiro nema primjedbi na briljantnu pobjedu

Slavlje ne jenjava: Zmajevi nadomak SP!

Ćiro nema primjedbi na briljantnu pobjedu

Slavlje, pjesma, suze radosnice, a prijestolnica Estonije ofarbana je u plavo žute boje. Večeras se slavi!

Selektor Bosne i Hercegovine, fudbalska legenda, Miroslav Ćiro Blažević, odveo je BiH na prag raja. Malo je bilo optimista koji su vjerovali da Ćiro može dići BiH iz pepela. On je uradio upravo to i mnogo više...

„Izgledali smo fantastično, dominantno, tokom svih 90 minuta. Nema sumnje da smo odigrali jednu od svojih najboljih utakmica“, priča Ćiro.

Poznat kao sjajan motivator, Ćiro je svoje Zmajeve „naložio“ do fanatičnosti!

„Ja ne mogu pričati javno ovdje sa vama o stvarima koje pričam svojim igračima u svlačionici. To bi narušilo moj uticaj među igračima. Mogu samo reći da sam im rekao prave stvari. Reći samo da sam im između ostalog, rekao da su najbolja ekipa na svijetu“.

„Svi igrači, ali ama baš svi, su se ponašali tačno onako kako smo se dogovorili u svlačionici. Nije bilo odstupanja ni za milimetar od dogovorenog. Imamo životnu priliku i grabimo krupnim koracima ka njoj. Pokazali smo jednu fudbalsku demonstraciju sile, a od početka smo bili svjesni šta nam ova utakmica donosi. Ostavili smo sjajan utisak i zaista nemam primjedbu ni na koga, dapače čestitam svim svojim igračima i mogu reći da sam ponosan na njih“, sijao je Ćiro od sreće.

Navijači Bosne i Hercegovine, suprotno svim strahovanjima, odigrali su ogromnu ulogu u sinoćnjoj pobjedi. Do 24. minute nije se čuo ni glas sa tribina sa bh. Navijačima, u spomen na tragično preminulog navijača Sarajeva Vedrana Puljića. A, onda je zagrmilo...

„Našim sjajnim navijačima pripadaju posebne zasluge za večerašnju pobjedu. Bili su na najvišem nivou. Kad su se bh. Navijači oglasili, mi smo zabili prvi gol. Ne možemo bez njih. Ovo je samo bila potvrda koliko su nam bitni u svemu. Od sveg srca im se zahvaljujem“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije