Ćiro objavio spisak za Armeniju i Tursku

Kvalifikacije za SP 2010

Ćiro objavio spisak za Armeniju i Tursku

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević, objavio je danas spisak fudbalera na koje će računati za susrete sa Armenijom i Turkom u okviru kvalifikacija za SP 2010.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević jutros je u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine objavio spisak od 23 fudbalera na koje računa u predstojećim susretima kvalifikacija. Ćiro se također i osvrnuo na naše protivnike Armeniju i Tursku.

"Veoma sam zabrinut, jer nacija očekuje mnogo od nas. Pobjedom u Armeniji došli bi u jako dobru poziciju da protiv Turske u Zenici odigramo dobro i pobijedimo. Koliko sam upoznat, Turci, koji imaju strašan tim, uopšte ne respektuju naša četiri boda prednosti, već su uvjereni kako će nas lako dobiti. To bi im se moglo obiti o glavu i pored činjenice da Turska ima više registrovanih fudbalera nego mi građana", rekao je Ćiro na jutrošnjem obraćanju javnosti.

Što tiče samog spiska, selektor Blažević odlučio je ponovo pozvati Mirka Hrgovića, koji od ove sezone nosi dres njemačkog Greuther Fürtha.

"Hrgović je veliki borac i siguran sam da će poginuti na terenu ukoliko to bude potrebno", kaže Ćiro i dodaje: "Pozvao sam 23 fudbalera, ali do odigravanja utakmica ima još vremena. Samo se nadam da neće biti povreda i naknadnih otkaza".

Selektor fudbalske reprezentacije na spisak je uvrstio i golmana Kenana Hasagića, za kojeg postoje male šanse da će se stići oporaviti na vrijeme.

"Kenanov oporavak teče odlično. Sigurno ga neće biti u kombinacijama za Armeniju, ali postoji mogućnost da bude spreman za Tursku", kazao je Blažević.

Blažević je također pozvao navijače Bosne i Hercegovine na fer i dostojanstveno navijanje u narednim susretima kvalifikacija, napomenuvši još jednom da UEFA pomno prati zbivanja na utakmicama BiH, te da će svaki i najmanji prekršaj biti strogo kažnjen.


Za naredne dvije utakmice pozvani su: Nemanja Supić, Kenan Hasagić, Asmir Begović, Emir Spahić, Adnan Mravac, Sanel Jahić, Damir Mirvić, Boris Pandža, Safet Nadarević, Elvir Rahimić, Dario Damjanović, Samir Muratović, Semir Štilić, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Zlatan Bajramović, Senijad Ibričić, Mirko Hrgović, Edin Džeko, Admir Vladavić, Vedad Ibišević i Zlatan Muslimović.

Bosna i Hercegovina se u okviru kvalifikacija za SP u Južnoj Africi gostuje u Armeniji 5. septembra, a biće domaćin Turskoj 9. septembra.

Nakon ove dvije utakmice, Zmajevima ostaće još samo susreti sa Estonijom i Španijom u oktobru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.